Slm yer semua, akhirnya CKK tamat juga...senang skit hati hanna, dah abes, xyah ssh fikir nak update lagi.pas nie hanna nak tumpukan perhatian pd blog lagi satu pulak..hope korang enjoy ending CKK nie..kalau terkurang, tawar, x best....maybe itulah kelemahan hanna..peace all~

Nєω єηтяу :

END


♥♥Lσтѕ σƒ ¢αяє,

Hαηηa

Monday, December 29, 2008

Warna Cinta Kita episod 5

Kepulangan Zamri dari bercuti menimbulkan tanda tanya di kepala Zahid.Asyik tersenyum memanjang jer..Tengok tv,basuh kereta,cuci pinggan sendiri,semuanya disertai dengan senyuman.

'Oit!'

Sergahan Zahid mematikan senyuman Zamri.Dipandang tajam Zahid yang menyengih.

'Abang peliklah.'

'Why?'

'Sejak balik bercuti,Zam asyik senyum sampai telinga jer.Apa Zam kat Langkawi tue menyertai kempen senyum sedunia ker?'

Membuntang mata Zamri memandang abangnya.

'Ade ker kempen senyum sedunia?Memandai jer.Luku karang!'

Lantas Zamri tersenyum lagi.Perkataan mengingatkannya pada Farina dan Suzana.

'See..senyum lagi..Curious abang nie tau.'

'Okay,Zam nak share la nie but promise,jangan try nak gelak.'

'Ingat tak gadis yang Zam jumpa waktu kita lepak kat taman tue.Zam jumpa dia lagi kat Langkawi dengan kawan dia.'

'Ada jodohla nie.'

'Pastu kitorang borak-borak dan jadi kawan.Tapi..'

'Tapi apa?'

'Tak reti sabar betul.'

Minuman di depannya dihirup perlahan.Ahh,nikmatnya.

'Dia tak dapat melihat.'

'What?Buta ker?'

'Kan lebih sedap didengar tak dapat melihat,jangan nak sebut buta lagi tau.'

'Back up nampak.'

'Kalau abang borak-borak dengan dia,abang tak sangka dia tak dapat melihat.Dia tahu semua isu-isu semasa,boleh berbahas lagi tue.'

'Sound interesting.'

'Bila nak kenalkan dengan abang?Abang pun nak join jadi kamceng.'

'Kita pergi dinner sama nak tak tak bang?'

'Orait.'

**********************************************

Deringan telefon rumahnya berbunyi buat kali kedua,Farina teraba-raba untuk menyambut panggilan tersebut,manalah tau emergency case ker..Salam dihulurkan dibalas oleh suara di hujung sana.

'Ina,malam nanti ada temujanji apa-apa tak?'

'Takde rasanya la Zam.Kenapa?'

'Zam ingat nak ajak Ina dan Sue dinner sama lah.'

Farina cuba mempertimbangkan baik buruknya menerima pelawaan Zamri.

'Zam,tak malu ker dinner ngan Ina?Yelah,Ina kan macam nie...'

Suara Farina jelas sayu di pendengaran Zamri.

'Laa..kalau malu,takdelah Zam nak ajak tau.Cepat sementara tawaran masih terbuka.'

Zamri mengusik Farina untuk mengembalikan keceriaan antara mereka.

'Ok.Nanti Ina call Sue.Jumpa kat mana?'

'Restaurant Bologsene.'

**********************************************

Akhirnya Farina dan Suzana sampai juga ke Restaurant Bologsene.Suzana sudah menayang muka cemberutnya.Dah berapa kali dia berpusing mencari nama resturant tersebut.Naik lenguhla jugak memutar stereng keretanya.

Dilihat Zamri melambai-lambai tangannya.Segera tangan Farina ditariknya ke meja tersebut.Sasarannya hanya Zamri.Siap kau,Zam!!

'Zam,kenapalah kau tak bagitau nama restaurant yang lebih canggih dari nie haa..Naik kematu tangan aku nie drive tau tak..Otak dah berpusing cam roller coaster pusing-pusing cari tempat nie..Padahal terperuk kat sini.Apalah kau nie?'

Suzana menarik nafasnya selepas 'memberus' Zamri yang terkelip-kelip di depannya.Aik,ada member ker?Malunye!Spontan mukanya yang putih bersih memerah.

'Dah tarik nafas ke Sue?'

Zamri menahan gelak.Zahid menahan sengih.

'Ala,kalau nak ketawa tue,silakan ye cik abang berdua.'

Ayat selamba Suzana mengundang gelak Zahid dan Zamri.Poyo jer minah nie,bisik hati Zahid.Boleh tahan!

'Sue,Ina,ini abang aku,Zahid Fikri.Nama pendek Zahid.'

'Hai,Sue.Nama panjang Suzana.Ina.Nama panjang dia Farinaaaaaaaaaaa.'

Sengaja Suzana memanjangkan sebutan nama Ina di depan dua beradik yang asyik tersengih dari tadi.Sempoi dan lawak Sue nie,boleh kalah aku kalau cam nie,monolog Zahid.

'Sue ni pandailah nak kenakan Ina.'

Gemersik suara Farina menyebabkan tiga pasang mata memandangnya.Dia seperti dapat merasakannya.

'Err..Zam tak nak pelawa kita duduk ker?'

Zamri tergelak kecil.Asyik bersembang sampai terlupa mempelawa Farina dan Suzana duduk.

'Sorry Ina.Duduklah.Ini Sue punya pasal la.'

Dijegilnya mata memandang Suzana yang duduk bersebelahan Zahid.

'Lalalala..aku tak nampak pun.'

Zahid tak dapat menahan hati melihat keselambaan Suzana.

Menarik,getus hatinya.

Baru kau tahu,balas Suzana di dalam hati.

Seketika mereka seperti berbicara dengan hati.

'Ina?'

Zahid dan Suzana serentak memandang Zamri yang menayang giginya.

'Hemm.'

'Agak-agaknya abang aku dan bestfriend kau nie sepadan tak?'

'What?'

Serentak Zahid dan Suzana bertanya.

Huh,copycat!Suzana mengutuk di dalam hati.

Kaulah,balas Zahid.

'Sepadan.'

Suara Farina menyebabkan Zahid dan Suzana serentak menjawab lagi.Kebetulan sungguh!

'A'ah..sama suka lepas cakap,skala hot temper petala kelima..'

'Tapi baik hati dan penyayang.'

Balas Ina walaupun dia dan Zamri tidak bersedia apa-apa untuk mengusik Zahid dan Suzana.Dia sekadar mengikut tempo yang digubah oleh Zamri.

Kebetulan waiter datang bertanyakan order.

'Sayang.'Suara Zahid membelah suasana pula.

'Ye,darling.'Suzana membalas seperti mereka benar-benar couple.

'Abang tengok pasangan depan kita nie sesuai jer..macam pantai dan laut jer.'

Suzana hampir tergelak mendengar perumpamaan Zahid.

'Betul tue honey bak pinang dibelah 10 jer ayang tengok..'

'Luku karang.'

Meja mereka dihiasi oleh gelak ketawa dan gurau senda.Tiba-tiba...

3 էﻪlĸﻨε-էﻪlĸﻨε:

keSENGALan teserlah.. said...

waaaahhh..
sweet btol dorang nieh...
zahid tuh mmg da ader aty pon kat sue tuh...
hihi...
ske2....
zambri ngn ina pon sweet gak...
best2...
smbung2...

the sedow geng said...

ha'ah la...
swit gler...
mriah+ epy jeQ...
hak3!
suke sgt!
haw3....

Muzaffar Nordin said...

salam, hanna...u ade facebook x??
add la i kat fb,..