Slm yer semua, akhirnya CKK tamat juga...senang skit hati hanna, dah abes, xyah ssh fikir nak update lagi.pas nie hanna nak tumpukan perhatian pd blog lagi satu pulak..hope korang enjoy ending CKK nie..kalau terkurang, tawar, x best....maybe itulah kelemahan hanna..peace all~

Nєω єηтяу :

END


♥♥Lσтѕ σƒ ¢αяє,

Hαηηa

Thursday, February 5, 2009

Warna Cinta Kita episod 26-END


‘Kita kahwin nak tak,honey?’

‘Bila?’

‘Esok?’

‘Tak nakla,Is..’

Baru jer bertunang takkan nak nikah esok pula,desis hati Farina.

‘Nak tak?’

Zamri menghulur dua biji buah ceri yang berbentuk hati.Pantas Farina menyambutnya dengan mata yang bersinar riang.Zamri tumpang tersenyum sama melihat kegirangan tunangnya itu, lagak macam budak-budak mendapat gula-gula Kiss Me jer..

‘Ceri?Wah..lawanya..berbentuk hati lagi tue..thanks, Is…’

Perlahan Zamri memasukkan ceri tersebut di jemari kanan Farina sambil tersenyum nakal.

‘That means honey nak kahwin ngan Is la tue…’

Akhirnya, Farina mengangguk jua.Mereka sama tersenyum bahagia sambil memerhati ceri yang tersarung indah di jari manis kanan Farina..

Tempias hujan yang memercik mukanya meyentakkan Farina daripada teringat kenangan saat dia dilamar oleh suaminya setahun yang lalu.Mana pernah dibuat orang melamar dengan buah ceri tetapi itulah keistimewaan suaminya itu pada pandangan matanya.Rintik-rintik hujan di luar rumah diperhati lama sambil bibirnya terus menguntum senyum manis. Tangan yang menjalar di pinggangnya menyebabkan Farina segera menoleh ke belakangnya..Dipandang suaminya yang masih berpakaian pejabat itu.Pasti baru balik dari pejabatlah tue…

‘Lama abang dah sampai?’

‘Honey yang tak sedar abang masuk,bukan main lagi dia termenung macam nak tembus jer hujan kat luar tue.’

‘Abang nie..’

Zamri memperketatkan lagi pelukan nya. Farina hanya membiarkan dan dia bahagia diperlakukan begitu.Tenang dan damai di dalam pelukan suaminya itu.Zamri turut sama leka memerhati rintik hujan kala itu.

‘Kenapa akhir-akhir ni abang selalu lewat balik?’

‘Abang cari nafkah untuk kita berdua la honey?’

‘Berdua?’

‘Yelah..untuk honey dan abang, faham tak honey?’

Dicuit lembut hidung Farina yang menepis lembut.

‘Kalau bertiga?’

Suara Farina yang perlahan cuba dicerna oleh Zamri.

‘Honey, serius ker?’

Zamri menanya dengan nada girang.Anggukkan isterinya mengiyakan sebagai jawapan kepada soalannya.

‘Yahoo….’

Zamri menjerit gembira sementara Farina hanya tergelak kecil melihat kegembiraan suaminya.Masih nakal dan bersahaja walaupun dah bakal menjadi papa. Dia tahu suaminya itu pasti seorang papa yang baik dan menyayangi dirinya dan anak-anak mereka yang bakal lahir nanti.

‘Next year sorang lagi ya honey…’

‘Abang ingat senang ker nak sorang setiap tahun, abanglah pregnant kalau macam tue..’

Zamri tergelak dengan rajuk isterinya.Hai, isteri abang nie..cepatnya berubah angin.

‘Abang berjanji akan sentiasa sayangkan honey dan anak-anak kita yang bakal lahir selagi hayat ini.Dah jadi tanggungjawab abang menjadi tunggak keluarga kita dan menjadi teladan keluarga saat abang melafazkan akad nikah pada honey.Sama-samalah kita mendidik anak-anak kita untuk menjadi insan yang berguna..’

‘Terima kasih bang atas segalanya. Ina bersyukur dengan kasih sayang dan apa saja yang abang beri selama ini.Abanglah yang mencorak warna cinta kita menyebabkannya terus hangat dan bersinar…’

Perlahan Zamri mengucup lembut dahi Farina yang tersenyum padanya. Farina berharap selamanya warna cinta ini mekar dan bersinar, takkan pudar walau dimamah peredaran masa. Akhirnya bahagia miliknya jua setelah puas berkelana mencari erti cinta sejati, dia akhirnya terdampar di kapal yang dikemudi oleh suami tersayang,Zamri Iskandar dan akan dihuni oleh bakal anak-anak mereka.Farina tersenyum bahagia yang tak dapat diungkap dengan kata-kata atau dibandingkan dengan harta kekayaan..Harapannya warna cinta mereka akan terus bersinar sebagaimana pelangi kala hujan di luar sana.Tetap begitu selamanya!

*E.N.D*

P/s: Akhirnya WCK sampai gak ending nyer..hehe..kengkawan semua, sila yer tinggalkan komen keseluruhan untuk WCK ye..just sebagai feedback untuk WCK nie..Dapatlah Hanna jadikan tulang belakang untuk next story…thanks coz sudi membaca WCK yer…especially Zatie…n all top commentors WCK...hehe….luv u all!! : p

23 էﻪlĸﻨε-էﻪlĸﻨε:

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

Saya ikuti dr awl smpai abeh cerita ni...Memang best keseluruhan cerita ni...

imiginasi yg tinggi...

Next cerpen harap2 lg best ceritanya dr cerita ni...

***** bintang untuk kamu

kurnia said...

memang best citer nie.....saya mengikuti dr mula spai end ...harap next ade lg cerpen...

ecah hamzah said...

hanna cpt2 la wat novel br....
x sabau nk bace nieh....
hehe

swit hanna said...

thanks all..
hehe..Hanna tak taw nak kate ape..
but Hanna minta maaf kalau banyak kekurangan dalam story Hanna..huhu..

Next story : Ceritera Kisah Kita..tapi story lambat la n3 nyer di post..hehe..

keSENGALan teserlah.. said...

hheehe kak hanna...
ske2..
epy ending...
sweet sgt propose gne buah ceri..
kalo zatie,,nk soh dye propose gne buah durian plak arh.,..
hahhaa...
best2....
spoloh bintg tok akk..
besh bangat....!!!

noorhayaty85 said...

tahniah bt hanna...pasni bt cite lain plak ye..best2...

snow princess said...

so cool n sweet..***** starz 4 u.. x sbr nk 2nggu next story.. gua tabik spring sm ko lah Hanna..

SyAfIrA iDaYu said...

tahniah Hanna...
***** starz untuk 4 hanna...

~zuLaiFaH~bUdaK CuEk@! said...

well..hepy ending..
suke2..

ceritaku MEMORIKU said...

sweet gilew.
suke yg buah ceri2.
first time dgr n bace.suke2.
kalo real cmpm best gilakzzz..
is n ina sentiase sweet.
suke2
nak citer ag.
agagagag.
-na'dz

hawahashima said...

haii...best..teruskan usaha yerr..mane tau leh publish buku lak..

Anonymous said...

omgg comel gila :DD

Anonymous said...

adoi..
da sebulan citer ni abeh bru bace..
but better late den never kn..hehe
besh..sweet..comey..
sume ade..
sgt suke citer ni..
congrats ^_^

-che na-

iyads said...

salam wat penulis..
cte nie mmg bes n menarik..tahniah coz b'jy wat cte yg seronok..
sy njoy n skrg2ny dpt hldkn stress sy..hehehehehe..hope u will succeed in future..good luck..

Anonymous said...

salam..
syabas bt pnulis..
cter ni simple but interesting..
xsbr nk tggu cter baru..

cinta terindah said...

congret aa writer!!!
cite nie mmg best sgt...
pasni arap da4 bwat citer yg lbih best...

yuta0330 said...

hurm..cane nk cakap ek..
mcm mne ade idea nk tulis novel panjang berjela ni ek??
salute la..congratz..

Nia said...

besssttttt!!!!!!!!!!

Anonymous said...

tiba2 jek rasa kesian kat arwah idham..
sob3xx..

cik anna said...

hohoho..giler mantap citer neh...
besh siot...congratz to u la cik hanna...keep on writing yea..sy suka story2 awk..wlpn agak lmbat sy jumpa blog nie kan..tp better laten never rite..??? hehhe...
tersangatlah chumel couple2 nie mengingatkan sy pd seseorg..hukhuk..
congratz again..!!!

Secret the warrior said...

terharu aq baceeee... huhuhuuhuhuhuuh.....
:D

n.haliban said...

plot cerita mantop~

Unknown said...

Best ceita ni, high imagination tapi rasa tak selesa pula ada part pegang2 sblm kahwin ni, takut ramai yg ikut