Slm yer semua, akhirnya CKK tamat juga...senang skit hati hanna, dah abes, xyah ssh fikir nak update lagi.pas nie hanna nak tumpukan perhatian pd blog lagi satu pulak..hope korang enjoy ending CKK nie..kalau terkurang, tawar, x best....maybe itulah kelemahan hanna..peace all~

Nєω єηтяу :

END


♥♥Lσтѕ σƒ ¢αяє,

Hαηηa

Tuesday, September 8, 2009

Ceritera Kisah Kita episod 14

Aizad mengetuk lembut meja ofisnya..seperti memikirkan sesuatu hal yang takkan terurai kekusutannya sampai Shamsul masuk pun dia tak sedar.

'Hemm.'

Shamsul berdehem ingin menyedarkan Aizad yang kejap mengeluh, kejap mukanya masam, kejap senyum..senang cakap, macam orang tak betul fius. Shamsul menahan gelak di hatinya.

'Chiko.'

Tangannya dilayang-layang depan muka Aizad.Masih tiada respon.

'Chiko.'

Volume suara dah meningkat ke paras 5. Still macam bercakap dengan komputer jer.

'Chikooooooooooo.'

Sekali volume suara Shamsul ditingkatkan pada paras paling maksimun. Dan reaksi Aizad sungguh di luar dugaan.

'Oh mak kau meletup.'

Selari dengan lompatan ala-ala kanggaru jer. Siap dua kali lompatan yang agak berjaya walaupun agak kurang memuaskan gayanya. Shamsul dah tibai ketawa, tak tahan nak kontrol lagi.

'Hahaha...'

Dan berterusan sampai Aizad dah kembali ke dunia nyata dan bengang melihat Shamsul yang tak berhenti-henti ketawa.

'Stop it.'

'Sorry Chiko..but I can't help it.'

Ketawanya disambung lagi. Aduhh, tak dapat nak bayangkan kalau ada makwe cun lalu time Aizad melompat dan melatah begitu. Dijamin akan direject punya!

'Semua ini salah kau la..yang bertempik macam harimau kat telinga aku, apa kes?'

Aizad makin bengang dengan Shamsul yang menekan-nekan perutnya tergelak. Macam dah baru lepas dari hospital gila pula lagaknya.

'Kau la salah Chiko..dah juta lemon aku panggil tau..Dari tone ayu ke tone ala-ala harimau tadi tuh.'

'Huh!'

'Ok..ok..I'm sorry..Sebenarnya masalah negara mana yang kau fikir sampai aku yang handsome ni kau tak sedar.'

Shamsul tergelak dengan ayatnya sendiri.

'What? Kau handsome? Handsome lagi Pak Guard bawah tue.'

Aizad mencebik.

'Kau ni macam perempuan..ok..apa yang kau fikir tadi tue.'

Shamsul tukar mode serius paduhal dalam hati masih nak bantai gelak sakan.

'Akar.'

'Akar?'

'Yup, Akar...Aku fikir tentang dia.'

'What? Kau demam ka Chiko?'

Tangan Shamsul dah menjamah dahi Aizad. Biasa ja suhu badan dia.

'Aku ok tapi aku tak ok bila aku fikir siapa sebenarnya Akar tue..I'm curious about her..Everything!'

Aizad hembus nafas kasar.Tak puas hati.

'Curious? Wait..wait..jangan kata kau fall in love with her ya Mr Aizad.'

Shamsul memandang Aizad dengan pandangan 'aku tak percaya dengan apa yang kau sebut.'

'Weh, fall in love...not in hundred years beb..aku curiga tentang dia la..apa aktiviti dia..pekerjaan sebenar..orang mana..macam bukan dari Sarawak jer..'

Shamsul mula memahami apa yang ingin disampaikan oleh Aizad.

'Ooo I see..kenapa kau fikir macam tue pulak?Any idea?Aku masih blur la Chiko..Sungguh.'

Siap angkat tangan ala-ala bersumpah Shamsul di depan Aizad.

'Cuba kau flash back berapa kali kita jumpa minah polis yang garang?'

'Twice.'

'Ingat rupa dia?'

'Mirip Akar cuma dia kemas dan lawa la. Sungguh comel..'

Shamsul tersengih dengan jawapannya.

'Nah..comel kau.'

Sekali daa kena luku free..Aizad pula yang tersengih melihat Shamsul mengusap kepalanya.

'Ok..ok..back to our topic..aku rasa takde apa nak dicurigakan pasal Akar tue Chiko..Kau yang terlebih fikir kot.'

'Nope..ini instinct aku la beb. Sure lambat laun aku akan membongkar siapa dia sebenarnya.'

Bayangan berkobar-kobar di mata Aizad sungguh menggeletek hati Shamsul.Sekali lagi dia membantai gelak.

'Dah puas gelak?'

'Puas.Hehe.'

'Kalau dah..jom lunch.'

Shamsul dan Aizad beriringan keluar dari bilik Aizad. Ketika melintasi meja Grace, Aizad berhenti sekejap.

'Grace, Akar mana?'

'Out for lunch.'

'Owh..ok..'

Kepala Aizad makin tepu dengan persoalan tentang siapa sebenarnya maid di rumahnya yang merangkap pembantu di ofisnya, rakan kuliahnya di universiti malahan driver peribadinya.

Arghhhh......

'Dahla Chiko..tak payah nak serabutkan kepala fikir benda remeh macam tue.'

Shamsul mencuba menasihat Aizad yang jelas tak puas hati.

'Selagi aku tak tahu siapa dia, aku takkan ok punya...tunggulah masa yang sesuai aku tanya dia directly.'

'Huh..kalau macam tue..takut dia nanti.Apa kata macam nie....'

Shamsul membisikkan sesuatu ke telinga Aizad. Saling berpandangan dan menganggukkan kepala.

'ok..aku suka jugak kalau macam tue..'

'Aku support kau.'

Kereta Aizad meluncur keluar menuju ke destinasinya..Restoran Sri Selera.

***

Mata Aizad menangkap susuk tubuh seseorang yang baru saja keluar dari Restoran Sri Selera. Mungkin dah habis menjamu selera. Seperti sangat dikenali. Dan lelaki di sebelahnya tetap lelaki yang sama..Agak sepadan..

Oh no, sejak bila kau pandai mengomen yang baik-baik ni Chiko!Aizad kembali memandang ke arah pasangan tersebut yang langsung tak menyedari mereka diperhati. Sah, perempuan tersebut masih memakai blouse yang sama, dengan seluar slack yang sama..100% it's her. I got you!

'Apa yang kau usha sampai tak berkelip tue Chiko?'

Sapaan Shamsul mengejutkan Aizad.

'Takde apa-apa.Sile ye menjamu selera..Rasa lapar berganda-ganda pula.'

Aizad menjamu dengan lahap, Shamsul pula merasakan Aizad semakin pelik.

'Weirdo.'

'Aku dengar tue.'

'Oo..ok.'

Mereka meneruskan suapan masing-masing. Aizad pula dalam menyuap makanannya, mindanya berfikir.Ya, berfikir!

2 էﻪlĸﻨε-էﻪlĸﻨε:

L said...

haha bila la nak terbongkar rahsia ye ? hehe :D

keSENGALan teserlah.. said...

uuuuu..cakoi nieh nmpk akar ke??
huhu..