Slm yer semua, akhirnya CKK tamat juga...senang skit hati hanna, dah abes, xyah ssh fikir nak update lagi.pas nie hanna nak tumpukan perhatian pd blog lagi satu pulak..hope korang enjoy ending CKK nie..kalau terkurang, tawar, x best....maybe itulah kelemahan hanna..peace all~

Nєω єηтяу :

END


♥♥Lσтѕ σƒ ¢αяє,

Hαηηa

Tuesday, February 2, 2010

Ceritera Kisah Kita episod 24



Juliet tersenyum lebar melihat wajah-wajah di depannya.Sebulan dah dia menjadi guru grooming kepada Aizat.Itu sudah mencukupi baginya.Bahagia!

‘Okay, you punya penampilan dah improve.Cuma…’

Sengaja Juliet membiarkan ayatnya tergantung.Aizat dan Jojo memandang dengan perasaan ingin tahu.

‘I rasalah kan, kalau you shave you punya misai tue lagi macho.’

Juliet memanjakan suaranya sambil mengenyitkan mata pada Aizat.

‘Auww, betullah handsome.Apa kata you ikut jer saranan Miss Jue nie.’

Jojo menyokong dengan lenggok ayunya.Hancur habis!

‘Tak nak.’

Aizat menjawab lancar. Mana boleh buang nie, ni harta sepanjang zaman tahu, eh nie perisai!Haa, perisai la untuk tak dikenali oleh si dia.Si bayang-bayang!

‘Tapi kan bie, I rasa you lebih handsome…’

Alamak, dia dah start dah, bisik hati Aizat.Juliet ni memang tak pernah berubah dari dulu sampai sekarang.

‘No.’

‘Bolehla handsome?’

Jojo masuk korum memujuk sekali.Juliet tersenyum menggoda, berharap Aizat mencukur misai nya.

‘No.Untuk masa sekarang, aku takkan shave misai nie.Tunggulah suatu hari nanti, bila sampai waktu aku akan shave jugak..’

Handsome nie tak sporting kan Miss Jue?’

Jojo terliuk lentuk di depan Juliet dan Aizat.Geram dengan kedegilan Aizat.

‘Jojo, please la duduk.Mencemarkan mata aku jer tengok kau macam tue.’

Aizat berkata lepas.Sengaja nak memprovok Jojo.Jojo memuncungkan bibirnya.

‘Alah, I tak nak kawan you lagi la, handsome.I nie sebagai wanita yang anggun dan bergaya haruslah selalu praktis lenggok-lenggok badan bak model.Manalah tahu suatu hari nanti jadi model.Handsome juga yang tumpang sekali glamour.’

Pantas duduk bersebelahan dengan Juliet.Kakinya disilangkan dengan penuh lemah lembut seperti Juliet.Tangannya disilang sama.Juliet cuma tersenyum.

'Adoi.'

Aizat menepuk dahinya melihat perangai Jojo.Nasiblah kawan aku!

**
Aleya berjalan beriringan dengan Carl Iskandar sambil berbual mesra.

‘Babe, thanks cause sudi temankan dear shopping nie.’

Aleya peluk lengan Carl Iskandar.Rasa bahagia dengan perhubungan mereka.

‘Takpelah dear, Leya pun boring juga kat rumah.Papa selalu jer keluar daerah.’

‘Itu yang dear makin sayangkan babe nie.’

Carl Iskandar cuit hidung Aleya sambil mengukir senyum manis.

‘Kita keluar shopping nie, kenapa dear?’

‘Nak beli birthday present untuk kawan perempuan, babe bolehla tolong pilihkan untuk dia.Nanti babe temankan dear maya birthday party dia, okay.’

Aleya memandang lama wajah Carl.Kawan perempuan???

‘Don’t worry babe, she’s just my friend and you are my special one.Trust me.’

Dikenyitkan matanya pada Aleya yang sudah memuncungkan bibirnya.

‘Ala comelnya babe nie, rasa nak kiss-kiss jer.’

Carl mengusik Aleya sambil tergelak.

‘Kiss?No way…kalau dah sah baru bolehla.’

Aleya membuat mukanya.Saja nak bermanja dengan kekasih hatinya.

‘Ala babe, dear gurau jer.Jom masuk Art Shop tue.’

Ditarik jemari Aleya supaya mengikutinya ke arah Art Shop.Aleya mengikut saja tanpa bantahan.

‘Babe, ni lawa tak?’

Ditayang frame gambar yang berbentuk dadu.Agak besar dan berwarna-warni.Boleh memuatkan banyak gambar.Unik!

‘Ok juga.’

Aleya memberikan pendapatnya.Tangannya mencapai sebuah cawan yang dihias cantik dengan reben seakan-akan akar kayu.Dua ekor burung dilukis pada bahagian tepinya.

‘Sweet.’

Komen Aleya perlahan.

‘Not sweet as you, babe.’

Bisikan perlahan di telinganya mengejutkan Aleya yang khusyuk membelek cawan tersebut.

‘Dear terkejut babe tau.’

Dibulatkan matanya memandang wajah Carl Iskandar.Carl tersengih.

‘Kita beli frame nie untuk birthday kawan dear nanti dan cawan nie untuk babe.Jom, dear bayar.’

‘Tapi…’

‘Babe apa salahnya dear nak belikan something untuk babe sebagai kenangan, mana tahu one day…..’

Carl Iskandar segera mematikan ayatnya.Rahsia tetap rahsia baginya, mujur akalnya pantas mengingatkan dirinya.

‘Apa dear kata tadi?Tak dengarlah..’

Aleya memandang pelik kekaksihnya.Peluh semacam dia nie!

‘Jom kita bayar.’

Aleya menurut juga langkah Carl yang menuju kaunter bayaran.Setelah membayar mereka keluar dengan membawa hadiah yang sudah berbalut.

‘By the way, kawan dear tue siapa nama dia?’

Aleya menanya Carl mesra.Carl Iskandar menguntum senyum bila mengingatkan tentang kawan perempuannya itu.

‘Juliet.’

‘Juliet?’

Aleya memikir di mana agaknya dia pernah mendengar nama itu.Juliet..Juliet…hai la Juliet, pernahkah kita bersua???

3 էﻪlĸﻨε-էﻪlĸﻨε:

keSENGALan teserlah.. said...

errkk..macam ade sumthing ngn carl je nieh?
carl-juliet???
ohooo..

ble carl g,,mesty aizat masok..haha..pandai kak hanna yee..

btw,,ade typo.

Aizat peluk lengan Carl Iskandar.Rasa bahagia dengan perhubungan mereka.

aizat??haha.len macam plak ayt atas nieh...sppose to be aliya..

MaY_LiN said...

hihihi..
betul.. betul.. betul..

swit hanna said...

hahaha....a'ah typo...kekeke..thx zaty...akk dh pbetulkan...