Slm yer semua, akhirnya CKK tamat juga...senang skit hati hanna, dah abes, xyah ssh fikir nak update lagi.pas nie hanna nak tumpukan perhatian pd blog lagi satu pulak..hope korang enjoy ending CKK nie..kalau terkurang, tawar, x best....maybe itulah kelemahan hanna..peace all~

Nєω єηтяу :

END


♥♥Lσтѕ σƒ ¢αяє,

Hαηηa

Tuesday, March 17, 2009

Ceritera Kisah Kita episod 10

‘Uncle, Leya minta diri dulu.’

Dicium tangan Datuk Musthapa sebelum melangkah keluar gate.

‘Take care Leya. Send my regards to your dad, okay.’

Aleya menganggukkan kepalanya sebelum meloloskan diri ke dalam teksi.Kelibat Aizad masih belum kelihatan.Mungkin masih tidur agaknya.Yalah, malam semalam kan balik lambat dari ‘Zouk’…

Datuk Musthapa hanya memerhatikan teksi yang makin menghilang dari pandangan membawa Aleya pergi bersama.Tersenyum!

Deringan handsetnya yang menjerit-jerit minta diangkat mengejutkan Aizad.Dengan mata yang terpejam, tangannya menggapai handset.

‘Hello.’

‘Hello, Encik Aizad...’

Suara Grace menyapa di hujung talian.

‘Ada apa Grace?’

Lemah suara Aizad di hujung talian menyebabkan Grace mengigit bibir geram.

‘Encik Aizad..please see your watch..Now, already 9.30 am..tinggal setengah jam lagi ada meeting dengan clients berkaitan new tender..’

‘What?’

Aizad terkejut beruk dan segera memandang jam di meja lampu tidurnya…

‘Okay..okay..I’ll be in office after 15 minutes.’

Talian diletakkan.Bergegas ke bilik mandi.

‘Ini semua Akar punya kerja la..apahal tak bangunkan aku seperti selalu..Mana pulak minah nie pergi?’

Rungut Aizad geram sambil mandi dengan secepat mungkin.

‘Jagalah kau nanti Akar!’

Tekadnya di dalam hati.Marah!

**

‘Morning pa!’

Aizad menyapa papanya yang santai di ruang tamu sambil membaca surat khabar.

‘Emm..lewat pulak Chiko hari nie?’

Datuk Musthapa tersenyum memperli anak bujangnya yang tersengih-sengih memandangnya.

‘Ala papa..ini semua gara-gara Akar tak bangunkan Chiko la..’

‘Ai..menyalahkan Haika pula dia..Semalam balik pukul berapa?’

Aizad hendak tak hendak jer menjawab pertanyaan Datuk Musthapa.

‘Pukul 3 pagi papa…’

‘Patutlah lewat bangun nie..lain kali tue kalau nak enjoy juga, janganlah lewat sangat balik..kesian papa tengok Haika tue terpaksa drive untuk Chiko..’

Aizad memasamkan mukanya.

‘Dah memang kerja dia papa..lagipun, sejak dia ada, Chiko rasa tak bebas..sana sini ada jer muka dia..Bosan!’

Aizad meluahkan kebosanannya. Memang sejak Aleya muncul sebagai maid di rumah mereka, Aleya akan mengekori dia ke mana saja dia pergi..umpama bayang-bayangnya pula..Huh, benci!

‘Chiko..tak baik cakap macam tue..dia buat macam tue pun atas arahan papa juga.’

Datuk Musthapa cuba berlembut dengan sikap degil Aizad..bukan dia tak tahu, kalau Aizad kata bosan, bosanlah dia!

‘Papa, Chiko dah lambat nie!Mana pulak Akar nie?’

Rungut Aizad kasar sambil memandang sekeliling, mencari kelibat Aleya.

‘Haika dah balik rumah dia untuk 3 hari..papa yang benarkan!’

‘What?’

Aizad terkejut dengan kata-kata papanya.

‘Papa, dia kan under Chiko..dan Chiko tak benarkan dia ambik cuti pun semalam..Degil betul!Siaplah dia bila balik nanti.’

Aizad menguak anak rambut depannya ke belakang.Geram!

‘Chiko, papa tak ajar Chiko macam tue..mungkin dia ada hal penting nak diuruskan tak?’

Datuk Musthapa menggelengkan kepalanya dengan perangai Aizad.

‘Chiko tak peduli…siaplah dia nanti..menyusahkan!Pa, Chiko minta diri dulu..’

Digapai tangan Datuk Musthapa dan dicium lembut..

‘Drive carefully…’

‘I know, pa!’

Aizad segera menuju keretanya dan memandu keluar dengan rasa geram tak terhingga.

‘Kalau nak kerja tue, buat cara kerja lah..bodoh punya Akar!’

Dihentak kasar tangannya pada stereng kereta.

‘Auchh…’

Aizad menggosok tangannya yang sakit sambil membebel geram.

6 էﻪlĸﻨε-էﻪlĸﻨε:

ceritaku MEMORIKU said...

warghhhhhhhhhh.
suke-suki je nak marah2.
bila haika xde bru nak mencari.
kak hanna!!!!!!!!!!!
smbung2
he3
-na'dz

keSENGALan teserlah.. said...

tgk arh..
si aleya nieh xder 3 ary,,
cakoi nie msty cri si aleya je..
sekt2 mintk tlong aleya..hehehe..
bru dye taw kepentingan aleya dlam idop..
ceeewaaahh...hehe,,
smbung2 kak hanna...

Anonymous said...

ala kak hanna..
nape pendek je?huhu
saje ek wt xsbr nk bace next n3..
smbg pat ye ^_^

-che na-

::cHeeSeCaKe:: said...

cehnye cakoi..
sesuke hmpedu die je nk ckp org bodoh..
xpe2,kmfem rndu ngn akar..
yela,xde org yg die nk marah..hehe..
smbung2..

menekan keyboard said...

haaa.
bila haika takde baru dya taw mcm mana.
pdn muka chakoi.
haha
pat smbg kak hanaa

cucuratap said...

ngeng btul si cakoi nih..