Slm yer semua, akhirnya CKK tamat juga...senang skit hati hanna, dah abes, xyah ssh fikir nak update lagi.pas nie hanna nak tumpukan perhatian pd blog lagi satu pulak..hope korang enjoy ending CKK nie..kalau terkurang, tawar, x best....maybe itulah kelemahan hanna..peace all~

Nєω єηтяу :

END


♥♥Lσтѕ σƒ ¢αяє,

Hαηηa

Wednesday, February 4, 2009

Warna Cinta Kita episod 23


Zamri leka menghadap komputer di depannya, menyemak tender terbaru company mereka. Deringan interkom di mejanya menganggu kerjanya sekejap.

‘Encik Zamri, Cik Farina’s on the line.’

‘Ok, pass the line to me.’

Seketika kemudian gemersik suara di hujung talian menghulurkan salam disambut dengan rasa tidak percaya oleh Zamri. Yalah, Farina sendiri yang melarang mereka berhubung dengan berbual-bual di telefon.

‘Apa mimpi Ina semalam nie. Tiba-tiba jer calling Zam nie..’

‘Tak boleh ker?Takpelah kalau macam tue.’

Zamri tersenyum kecil. Nampaknya ada perubahan pada sikap Farina. Cepat merajuk dia sekarang nie!

‘Ok..ok sorry sayang…’

‘Apa Zam sebut tadi?Tak jelas la..’

‘Takde apa-apa la..Ina..apasal tiba-tiba jer calling sini nie?Miss me?’

Farina tersenyum malu.Nasib baik mereka tak bersua muka, kalau tak tau la dia nak letak muka yang memerah nie.Dalam poket seluar..ish, takkanlah..

‘Saja jer..Nak lepas tensen,boleh tak Zam?’

Sengaja melunakkan suara, Farina tersenyum sendiri.Aik, kenapa aku nie?

‘Share la kalau ada apa-apa yang merunsingkan Ina..Zam sedia mendengar..’

‘Ina tengah geram dan bengang dengan Zombie Cerewet!Menyakitkan hati betul.’

‘Zombie Cerewet?Manusia ker haiwan tue?’

Zamri menahan gelak dengan nama yang sedang disebut oleh Farina di hujung talian. Ada ker patut?Ada-ada jer Ina nie...

‘Manusia.Anak Dato’ entah dari petala ke berapa..Ina pun tak tahu.Ada ker patut dia nak buat engagement dengan girlfriend kat pulau nie tapi semua hal nak Ina pilihkan.Geram tau..’

Zamri terkedu.Hilang kata-kata tapi tetap berlagak tiada apa-apa kesan padanya.

‘Ye ker?’

‘Lagi satu, dia nak Ina yang choose the engagement ring.Macam lah Ina yang bakal jadi tunang dia.Ish…rasa nak jer luku kepala Zombie Cerewet tue.Ina nak pilih yang superb dan high value,biar Zombie Cerewet tue menangis air mata berdarah nak pay harga cincin tunang dia tue…’

Zamri menelan air liurnya sendiri diam-diam.Lebih kepada menahan ketawa yang bakal meletus…

‘Ina…apa yang Ina impikan pada birthday Ina?’

Zamri menukar topik perbualan mereka.Kalau berlama-lama dengan topik Zombie Cerewet, dia takut akan meledak tawanya. Seketika Farina terdiam, memikirkan apa yang dia inginkan pada birthdaynya. Apa ya?

‘Ina cuma nak bahagia seperti insan lain..tapi kalau Zam, Ina nak 3 rose merah, 8 rose kuning dan seribu sembilan ratus lapan puluh tujuh rose putih..Wajib tau..’

Farina tergelak dengan ayatnya sendiri.Sekadar ingin mengenakan Zamri yang setia mendengar celotehnya di hujung talian.Zamri tersenyum suka sambil tangannya mencatat apa yang disebut oleh Farina. Dia tahu maksud jumlah rose yang disebut oleh Farina,mewakili birthday nya..

‘Okaylah Zam,Ina ada meeting sekejap lagi.Thanks sebab sudi mendengar Ina membebel.Assamualaikum.’

Bibir Farina terus tersenyum walaupun dia telah berada di dalam bilik mesyuarat tersebut.Susan memandang dengan hairan,namun Farina berlagak seperti tidak menyedari pandangan mata Susan yang inginkan penjelasan darinya.

**

Suzana dan Zahid tak berhenti-henti melambakkan ketawa mereka bila Zamri menceritakan kisah Farina pada mereka.

‘Zombie Cerewet?Hahahaa..’

Zahid siap menekan perutnya kerana terlampau ketawa.Suzana pun tumpang sekaki.Zamri cuma memandang dengan muka kelat.

‘Tak percaya betul Sue yang Ina boleh calling Zam dan bercerita pasal anak Dato’ tue…Zombie Cerewet lagi tue..’

Suzana masih tertawa dengan cerita tersebut.Zamri sudah memasamkan mukanya melihat dua insan kesayangan nya itu masih mentertawakan dirinya.

‘Dahla tu Ayid kang menangis adik kesayangan Ayid tue.’

‘Ok..ok..tapi lawaklah Ina tue.’

Zahid menahan gelaknya demi menjaga hati Zamri yang yang sudah memandang ke arah lain.

‘Zam,Sue tau kat mana nak tempah rose tue..Nanti Sue uruskan hal rose,ok?’

Zamri tersenyum kembali dengan pertolongan Suzana.Memang layak jadi kakak ipar aku nie..sporting betul!

‘Sebenarnya Zam tahan gelak juga masa dia kata nak beli high value untuk engagement ring tue..biar Zombie Cerewet tue menangis air mata berdarah nak bayar katanya..’

Serentak ketawa menyelubungi mereka semula. Ina..Ina…Zam harap Zam ada tempat di hatimu tika ini.Insyallah!

4 էﻪlĸﻨε-էﻪlĸﻨε:

keSENGALan teserlah.. said...

hahahaaa...
gile byk dye nk rose..
zatie pon nk gakr arh cmtuh..
tp 22 ros putih,,1 ros merah dan seribu sembiln ratus sembilan puloh tige ros biru..
kak hanna bg ek..
hehehe...
smbung2...

swit hanna said...

copycat eh zatie nih..
dush2..
ala rose merah akak 3 tau..zatie 1 jer..wekkk..
hehehe...

ecah hamzah said...

sye lg byk ros merah....
8...
ahahaha

Anonymous said...

da lame xbace citer ni..
rupe nye ina tu same baya lak ngn che na..
tp kalo che na yg request lg heaven la..
19 ros putih,12 ros merah,1987 ros pink..
haha..xmo ros biru or kuning..lalala~~

-che na-