Slm yer semua, akhirnya CKK tamat juga...senang skit hati hanna, dah abes, xyah ssh fikir nak update lagi.pas nie hanna nak tumpukan perhatian pd blog lagi satu pulak..hope korang enjoy ending CKK nie..kalau terkurang, tawar, x best....maybe itulah kelemahan hanna..peace all~

Nєω єηтяу :

END


♥♥Lσтѕ σƒ ¢αяє,

Hαηηa

Tuesday, December 30, 2008

Warna Cinta Kita episod 7

Zahid tersengih-sengih sendirian bila teringat masa dia dan adiknya berpisah dengan Farina dan Suzana selepas habis dinner minggu lepas.Belum pernah ada gadis serupa perangai gila-gila dan selamba Suzana.Farina baginya terlampau cool..diam dan mencelah bila perlu.Sesuai sangat dengan Zamri yang selalu memendam perasaan tue.Terbayang di kepalanya kejadian dia dikenakan oleh Suzana.

'Kata nama panjang Suzana jer..ni Alisya tue muncul dari mana?'

Memang dia sengaja menjolok sarang tebuan.Suzana memberhentikan langkahnya.Farina juga begitu.

'Suzana Alisya nama panjang,puas hati?Cekadak betul.'

Suzana sudah mula memasamkan mukanya.Zahid tergelak.

'Ala comelnya muka dia masam..macam asamboi jer.'

Suzana mengigit bibir tanda dia geram tahap bakal memuntahkan lavanya.Dia melangkah mendekati Zahid dan tak sampai dua inci pun jarak antara mereka.Zahid memandang dengan tanda tanya.Dia tak dapat meneka apa di dalam kepala Suzana yang mula tersenyum kepadanya malah amat manis sekali.

'Arghh..'

Zahid menjerit kuat.Sungguh dia tidak menyangka tindakan tidak terjangkau dek akalnya itu.Suzana ketawa riang dan segera menarik Farina menuju keretanya.Kereta dihidupkan dan ketika melintas Zamri dan dia yang masih mengurut-urut kakinya,Suzana menjelir lidah seperti budak-budak lagaknya.Zahid memandang geram sedangkan Zamri ketawa terbahak-bahak.

'Senyum memanjang jer...ingatkan Cik Muka Opera ker?'

Zamri mengusik Zahid yang melayang fikirannya.

'Takde maknanya.Apa kes nak kat minah tak cukup kain tue?'

'Aik...copycat ayat Sue nampak.'

'Mana ada.'

'Ala,orang tutup mulutlah.'

Kemudian,mereka saling melayan fikiran masing-masing,tenang angin petang dapat melegakan otak yang penat bekerja.

*************************************************

'Ina,kalau Zam nak offer sesuatu nak tak?'

Zamri menatap wajah Farina di sebelahnya.Farina hanya mendiamkan diri dan berfikir apa yang akan ditawarkan Zamri padanya.

'Tengoklah pada keadaan..'

Ada baiknya Farina tidak melihat bagi Zamri.Dengan itu,dia dapat selalu memerhatikan wajah lembut tapi menyimpan seribu rahsia di dalamnya.Dia ingin dan teringin mengetahui apa kaitan lelaki yang bernama Idham dalam hidup Farina.

'Sebelum tue,boleh Zam tanya sesuatu tak?Idham tue siapa?'

Farina masih mendiamkan dirinya.Seakan nak tak nak jer menjawab pertanyaannya.

'Idham?Kalau boleh Ina tak nak menyebut pasal dia mahupun nama dia lagi.Dia bukan sesiapa pada Ina,maybe hanya sejarah lama yang tak mungkin akan berulang.'

Ada ketegasan pada nada Farina.Zamri mulai faham,mungkin ada kisah antara mereka.Biarlah..

'Ok,Zam faham.Zam janji takkan tanya or ask or sebut lagi.'

Farina tergelak kecil.Sejenak Zamri memandang dan bibirnya menguntum senyum.

'Oh ya,apa tawaran Zam tue?'

'Zam nak pinang Ina.'

Farina tersentak,Zamri menutup mulutnya yang terlepas cakap.Ditepuk dahinya.

'Sorry Ina,Zam nak tawarkan..'

Percakapan Zamri terhenti bila handsetnya menjerit-jerit minta diangkat.Farina masih menanti apa sebenarnya yang ingin disebut oleh Zamri.

5 էﻪlĸﻨε-էﻪlĸﻨε:

ecah hamzah said...

sweet....
kalo ade la lelaki cm nie....
dh x pk panjang trus je kawen....
hehehehe
nexxxxxttttttttt..........
n3?

the sedow geng said...

hehehe...
lwk r zam tuhs..
ekekke..
nk ag!

keSENGALan teserlah.. said...

haahaaha..
lawk btol sue ngn zahid nieh...
ske2...
sweet jer...
nk lgi2...

Anonymous said...

ala..besh nyer
nk lg!!
cpt la n3 baru
jln cerita save je
x kelam kabut n xterlalu berlebihan
ngn background biru gitu
besh je bace..tenang je rs ati
cpt post n3 baru ye..gambatte!!

-che na-

ceritaku MEMORIKU said...

sweet je zahid n sue.
due-due suke ckp lepas.
zam terlepas ckp.
kang dh kantoi.
agagag.
sweet.
suke2
-na'dz