Slm yer semua, akhirnya CKK tamat juga...senang skit hati hanna, dah abes, xyah ssh fikir nak update lagi.pas nie hanna nak tumpukan perhatian pd blog lagi satu pulak..hope korang enjoy ending CKK nie..kalau terkurang, tawar, x best....maybe itulah kelemahan hanna..peace all~

Nєω єηтяу :

END


♥♥Lσтѕ σƒ ¢αяє,

Hαηηa

Wednesday, February 4, 2009

Warna Cinta Kita episod 25


Akhirnya malam yang dinanti menjelma juga, namun Farina masih bermalas-malasan di biliknya. Dibelek dirinya di depan cermin. Dalam diam dia memuji pemilih gown yang dipakainya itu, gown tersebut sesuai benar dengan dirinya. Wajahnya hanya disolek ringkas, lagipun bukan dia pun yang nak bertunang malam ini.

Lagu ‘No One’ berkumandang menandakan ada incoming call.Segera dicapai handsetnya dan menjawab panggilan tersebut.

‘Ina, cepat datang ke majlis nie.Ada something happen la..’

Suara Susan jelas cemas pada pendengaran.

‘Ok..ok…kau tunggu kat situ..’

Cepat-cepat Farina mencapai purse nya dan memakai high heel sedondon..Langkahnya diorak pantas ke arah ballroom chalet mereka yang terletak tidak jauh dari biliknya. Dari kejauhan dia melihat hanya gelap gelita di situ.

‘Apahal pula nie…’

Makin cepat langkah kaki Farina menuju ke pintu utama tanpa menyedari dirinya diperhati oleh empat pasang pasang mata. Baru saja dia ingin menolak pintu tersebut, tiba-tiba saja matanya ditutup dengan sehelai kain hitam.

‘Arggh..’

Hanya itu yang sempat disebutnya bila didudukkan pada sebuah sofa di situ. Tak lama kemudian kedengaran seseorang memainkan piano dan mendendangankan lagu kegemarannya..'Perhaps Love' yang ditukar dalam bahasa Inggeris..

I don’t know when it all started
When my head became dizzy with thoughts of you
These thoughts would often pop up in my mind
I feel anxious as my heart expands towards you

Is it love?
If you feel the same way,
Is it a beginning?
My heart keeps saying its loves you
It screams out for the whole world to hear
Why has it taken so long for me to hear it?
We’ve finally met
Finally found love

If I wanted to show you how I feel
The only way would be for you to become me
I’m already inside of you
Just like you’re inside me
To each other [to each other]
We may already be too accustomed

Is it love?
If you feel the same way,
Is it a beginning?
My heart keeps saying it loves you
It screams out for the whole world to hear
Why has it taken so long for me to hear it?
We’ve finally met
Finally found love

I’ll be with you
I’ll only give you fond memories
Please don’t ever leave me again
Even shortest moments without you
Make me uneasy
Please stay by me

Sa – rang – ha – go
Wi – so - yo
[gu – dae – yo – ya – mahn]
I – mi…


Farina mendiamkan diri dan menghayati alunan suara orang yang turut memainkan piano tersebut.

'Eh, rasa cam kenal jer suara tue?Is it Zam?'

Tatkala ikatan di matanya terbuka, terpampang di pandangannya 3 rose merah, 8 rose kuning dan selebihnya rose putih dihiasi oleh cahaya malapan lilin yang menghiasi suasana. Farina kelu tanpa dapat mengucapkan kata-kata.Tenggelam di dalam dunia yang penuh warna-warni cinta..adakah ini namanya cinta?

‘You're not worth the tears.You're not worth the heartache. .I don't know why I give you the time. .You're not worth the pain.You're not worth the emptiness.. I don't know why I wish you were mine..but..Please be mine, Intan Farina…?’

Perlahan Farina memandang Zamri yang kelihatan kacak dalam sut tuxedonya itu. Zamri yang sedang menunduk dengan tangannya menyua cincin pada Farina manakala Farina masih lagi dalam dunia terkejutnya dan rasa tak percaya.

‘Zam..Ina tak bermimpi kan?’

Gemersik suaranya menanya Zamri yang tersenyum lawa di depannya.Anggukkan Zamri mengembalikan dia ke dunia nyata.

‘Please be mine, honey..’

Farina masih kaku tak berkata-kata.Ina, wake up!bisik kata hatinya..Mencuba sedar yang di depan nya bukanlah mimpi tapi realiti.

Lambat-lambat dihulur jemarinya ke arah Zamri sambil senyuman manis tak lekang di bibirnya.Sukar untuk dia menafikan kata hatinya lagi..seperti lirik lagu yang dimainkan Zamri tadi..finally found love..

‘Will you marry me, honey?’

‘Yes, I do..’

Agak perlahan Farina menuturkan ayat tersebut tapi dah cukup bagi Zamri.Hampir dia melompat kegembiraan kalau tak memikirkan ramai tetamu yang memandang dalam cahaya malap tersebut, Cuma Farina yang tidak menyedari.

‘Thanks, honey.’

Perlahan cincin bertatah berlian tersebut disarungkan ke jari Farina dan tika itulah cahaya menerangi ballroom tersebut.Mata Farina membulat bila menyedari ramai yang menyaksikan drama dia dan Zamri, yang pastinya muka dia pasti kemerahan itu.

‘You’re blushing,honey.’

Bisik Zamri dekat telinga tunangnya yang jelas kemalu-maluan dan terkejut itu.

‘Kenapa tak bagitau Ina ramai orang nie?’

‘Ada lagi surprise untuk Ina tau.’

‘Umi..abah…’

Farina segera menyalam dan mendakap erat umi dan abahnya.Sungguh dia tak sangka yang Zamri akan berfikir sejauh ini.Puan Karuni dan Encik Nazrin tersenyum senang melihat wajah bahagia Farina.

‘Kak Ina..’

Ecah dan Che Na tersengih di tepinya. Sekali lagi Farina terkejut tapi segera dia memeluk kembar tersebut.Baik Ecah mahupun Che Na masing-masing bergaya sakan dengan night gown sedondon.

‘Papa dan mama Ecah mana?’

‘Ina..’

Puan Amirah memeluk Farina dan meminta maaf.Farina membalas pelukan tersebut dan tersenyum dengan Encik Aslam.

‘Happy Birthday to you….
Happy Birthday to you..
Happy Birthday to Intan Farina..
Happy Birthday to you…’

Suzana dan Zahid muncul dengan kek yang sudah dinyalakan lilinnya.Farina terharu dengan kejutan di hari jadinya. Dia sendiri pun terlupa pada hari jadinya sendiri. Tanpa disedari air matanya mengalir perlahan..

‘Make a wish, honey.’

Bisikan lembut di sebelahnya dipenuhi, Farina memejamkan matanya seketika dan kemudian meniup lilin tersebut.Tepukan jemputan yang hadir menggamatkan suasana.

‘Tibalah masanya kita mempersilakan Dato’ Imran untuk berucap tentang majlis pertunangan anak beliau sebelum meneruskan majlis ini.’

Aik, ini kan takde dalam kertas kerja aku pun...Sekali lagi Farina terkejut besar..malah hampir pengsan..Dipandang Zamri di sebelahnya.Ucapan Dato’ Imran menyedarkan Farina siapa Zamri di sebelahnya..

‘A…a…..’

Ish..sejak bila aku gagap nie?Farina mengomel dalam hati..

‘Ya..Is la Zombie Cerewet honey tue..Ingat senang ke Is nak tahan hati masa honey bersemangat mengutuk Is hari tue…’

‘Yarabi….Ina tak taula…but..why?’

Kejutan itu benar-benar mengejutkan dirinya.Anak Dato’ yang dikutuknya itu adalah…..dia pun tak tahu nak kata apa.

‘Ala, macam cerita P.Ramlee la honey..bukan senang nak cari wife ni tau..nasib baik Is tak bagi Mir try honey boleh tak asingkan ikan bilis dan cili dengan beras…’

‘Mir?’

Farina memandang dengan kerutan di dahi..Rasa cam pernah dengar jer…tapi di mana ya?

‘Congratulations Zam..at last, berjaya gak..penat Mir berlakon tau..tunang Zam ni degil tahap cipan batu tau..nasib baik makwe Mir ikut berlakon sama..’

‘Boss?Boss kenal Zam ker?’

Adui, berapa kali lah aku nak terkejut nie..boleh heart attack nie..

‘Bestfriend Is la honey..Mir, mana Huda?’

‘Huda?’

Farina menyebut hairan siapa pula Huda nie? Apa pulak kaitan Huda dalam hal ini?

‘Sorry..sorry dear..Huda ada hal sekejap tadi.’

Huda?Mata Farina sudah membulat memandang sandiwara di depannya.Huda mana pula nie sedangkan Susan yang berdiri dengan sengihnya sambil memeluk lengan Amir yang tak kurang segaknya malam itu.

‘Ina..Huda ni sebenarnya makwe Amir…dah lama convert Islam..just panggil Huda jer..’

‘Ish…boleh heart attack Ina kalau macam nie…banyaknya komplot dalaman nie..’

‘Sorry Ina..ni Mir punya pasal la nie..Huda pun berlakon sama..ada chance jadi pelakon tak?

‘Banyaklah pelakon sayang tue..Mir tak izinkan tau.’

Zamri tersenyum dan mengenggam erat jemari Farina, menyakinkan bahawa pertunangan mereka adalah realiti.Cinta mereka bukanlah hanya mimpi.

‘Lepas ni, honey kena panggil Is..baru lain dari yang lain.’

‘Kalau Ina tak nak?’

Terserlah kemanjaan Farina tika itu.Berkelip-kelip matanya memandang tunangnya yang tersenyum padanya.

‘Tahulah Is nak buat apa nanti…’

Farina tersengih memandang Zamri yang pura-pura tegas dengannya.Zamri Iskandar, aku pun tak sedar sejak bila hati ini menyanyikan lagu cinta buatmu…semoga kasih ini berkekalan selamanya..

Majlis tersebut diserikan lagi dengan pertunangan Zahid dan Suzana serta Amir dan Nurul Huda.Farina dalam diam mengalirkan air mata bahagia.Di hari jadinya, dia memperoleh cinta yang diimpi-impikannya, keluarga dan rakan-rakan yang menyayanginya.

‘Honey, Zaza kirim salam jer, mak dia sakit tenat sekarang nie, sebab tue dia tak dapat attend majlis kita.’

Farina menganggukkan kepalanya dan mengenggam erat tangan Zamri di sebelahnya. Zamri turut sama membalas genggaman tangan tunangnya itu.Saling berbalas pandang, menzahirkan rasa cinta di hati masing-masing.

‘Jom honey kita bersalam dengan papa.’

Farina menuruti langkah Zamri dan menyalami bakal papa mentuanya itu.Seketika mereka menjadi tumpuan wartawan.Farina tersenyum saja tika Zamri bercerita tentang kisah percintaan mereka.

‘Esok, mesti kalah artis kat kita Ina.’

Bisik Suzana di tepinya.Farina tersengih.

‘Kau pun komplot sama eh?’

‘Demi tunang dan bakal adik ipar la Ina oi..hehe.’

‘Apa yang bisik-bisik tu sayang?’

‘Abang Ayid jangan menyibuk la..’

Farina menjegilkan matanya memandang Zahid.

‘Honey, comelnya macam tue.’

Zamri sengaja turut campur mengenakan Farina yang mula menayang muka asam boi nya.

‘Memang pun honey sweet..that’s why I love you..all the way you are..’

‘Love you too dear.’

Farina mengucap syukur di dalam hatinya. Terima kasih ya Allah, atas kebahagiaan ini. Dia tersenyum memandang umi, abahnya yang leka berbual dengan bakal papa mentuanya. Pandangan nya berkalih pada Ecah dan Che Na serta keluarga, kemudian Suzana dan Zahid yang berbual-bual tanpa mempedulikan orang di sekeliling. Amir dan Huda yang enak menjamu kek sambil bercerita.

Akhirnya pandangan nya bersatu dengan Zamri yang tersenyum manis padanya.Perlahan dicapai tangan sasa itu dan dikucupnya lembut.

‘Terima kasih sayang atas segalanya.’

‘Sama-sama kasih honey..’

Saling berbalas pandang sambil tangan erat di genggaman.Tenggelam di dalam dunia ciptaan mereka sendiri.

4 էﻪlĸﻨε-էﻪlĸﻨε:

keSENGALan teserlah.. said...

eeiii,...
sweetnye kak hanna..xsie2 kak hanna bertape arituh..
heheh...
cm fairytales lorh...
ske2 sgt2...
ske2,,ske2....
bestt..

noorhayaty85 said...

peh..sweetnye hanna..tahniah lah ye...ktorg skong dr blkg..

ecah hamzah said...

so suweet....
kenapa la dh agak yg susan 2 sbnrnye huda....
ahahaha

ceritaku MEMORIKU said...

sweet ah kak hanna.
tol2 zaty xsia2 kak hanna bertapa.
agagag.
suke2.
-na'dz